Historik

Varmt välkommen hit

Vid en sidobana till Blekinge Kustbanor (BKB), kallad Listerbanan, ligger det lilla samhället Hällevik, 10 km sydost om Sölvesborg. Hällevik som är Listerlandets äldsta fiskeläge med anor från 1000-talet har två fiskrökerier.

Här bildades redan år 1916 ett bolag, Hälleviks Havsbad, i syfte att göra Blekinges enda riktiga strandbad känt och eftersökt. Anläggningen öppnade året därpå. År 1920 förvärvades Hälleviksbolagets mark jämte restaurangbyggnad av BKB som i sin tur arrenderade ut densamma.


Efter BKB: s förstatligande år 1942 beslöt järnvägsstyrelsen att erbjuda restauranganläggningen till vilohemsföreningen, dock med krav på minst 25 % utomstående gäster.

Från och med 1944 har SJS drivit Hälleviks Havsbad inklusive fem annex. 1954-55 tillkommer ytterligare tre annex. Allt beläget 100 meter från stranden.

Med tillgång till soliga sandstränder och tempererade bassänger samt många olika utflyktsmål och möjlighet till olika aktiviteter blev Hälleviks Havsbad mycket snart ett populärt semestermål.

Järnvägstrafiken på Listerlandet läggs ner i oktober 1956. Närmsta järnvägsstation blev Sölvesborg 1 mil väster om Hällevik.

En gammal tennisbana i betong rivs år 1959 och ersätts av två moderna grusbanor. Längre fram tillkommer ytterligare två banor och ett bollplank.

Men Hälleviks Havsbad är inte bara bad. Föreningen har här också satsat på idrotten. Hällevik är ett populärt alternativ för bl.a. fotbollslag, men framför allt har man satsat på tennis med både instruktion och tävlingar.

På Hälleviks Havsbad finns idag möjlighet att välja mellan hotellrum med frukost eller halvpension och lägenheter med självhushåll. Den nybyggda altanen har lockat många nya matgäster till Hälleviks Havsbad.

Våra rum

På hotellet finns 80 bäddar i enkelrum, 2-bäddsrum och familjerum belägna nära havet i charmiga Hällevik öster om Sölvesborg. Utöver enkelrum, dubbelrum och familjerum har vi möjligheten att erbjuda längre boende i våra lägenheter.

Följ oss på Instagram

SJS-HOTELLEN

Upptäck våra boenden

SJS-Hotellen ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening och driver hotell- och konferens-anläggningar på två platser i Sverige. Gemensamt för dem är att de är vackert belägna i närhet av hav eller sjö.

Hav & Strand

Kom och njut av härliga bad och sköna dagar på stranden, god mat och gemytligt kvällsliv. Det finns även goda möjligheter till sport, motion och mysiga utflykter. Hotell Hälleviks Havsbad är sommarens semesterparadis för hela familjen. Vid vackert väder har vi vår populära glasskiosk på stranden öppen.

Padel & tennis

Hälleviks Havsbad är en plats där vi älskar racketsport !
 Med 4 tennisbanor (grus)  och 1 padelbana är vi en komplett anläggning för er som gillar racketsport lika mycket som vi gör.
 
Bokning:
Bokning och betalning av tennis- o padelbana sker via appen MATCHi som du enkelt laddar ner på Appstore eller Google Play. Sök sen på Hälleviks Havsbad så kommer du rätt.
 
 
I vår courtside vid banorna finns kylda drycker, lindor och snacks att köpa. Här hyr ni också padelracket och köper padel- och tennisbollar.
Passa även på att träna en stund på vårt fina utegym.
 
Lycka till med spelet!

Elbilsladdare

Vi har 4 st uttag (22 kW/Type 2) för laddare till elbil. Uttagen administreras av Assemblin. Platserna är inte bokningsbara, utan erbjuds i mån av tillgång och debiteras per kWh. För användning laddar man ner Assemblin appen från Google play eller Apple appstore. (Mer info finns på laddstolparna).