Om oss

Varmt välkommen hit

Hällevik är ett gammalt fiskeläge där byborna har värnat om att behålla den gamla charmen. Fiskestugorna är väl underhållna, gatorna är trånga och husen ”kelar” med varandra. Man röker fisk på alved och enris och bybornas båtar ligger vid de gamla kåsarna.

I Hällevik är det lätt att trivas, här finns ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter. Besök hantverksbodarna nere vid hamnen och det charmfulla fiskemuseet, det är som en upptäcktsfärd i en stor sjöbod. Här kan man se föremål från fiskarbefolkningens liv såsom möbler, redskap, fotografier och vrakgods. Ej att glömma är de två rökerierna som erbjuder färsk och nyrökt fisk, både att ta med eller förtära på plats. Vill man bada så finns det både den fina barnvänliga sandstranden som sträcker ut sig precis nedanför Hälleviks Havsbad eller så kan man besöka Hälleviksbadet, en anläggning med tempererade utomhusbassänger. Vill man variera strandlivet så kan man bege sig till naturvårdsreservatet Stibyberget, Här finns utmärkta vandringsleder med variation mellan äng och bokskog. För den sportintresserade så kan man följa Mjällby AIF, ett lag i allsvenskan, när de spelar på hemmaplan för det är nämligen på Strandvallen i Hällevik. Under kvällstid i Hällevik är en skön promenad i hamnen att rekommendera eller besöka de olika matställena som finns och som även erbjuder musikunderhållning flera kvällar i veckan.

I Hällevik finns något för alla!

Hälleviks Havsbad ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening som driver hotell, stugbyar och konferens-anläggningar på två platser runtom i Sverige. Gemensamt för alla är att ett rogivande vattendrag (hav eller sjö) finns precis intill!

Strax söder om Vimmerby i Småland finns Fredensborgs Herrgård »

Läs mer om SJS-hotellen här

Galleri

Våra rum

På hotellet finns 80 bäddar i enkelrum, 2-bäddsrum och familjerum belägna nära havet i charmiga Hällevik öster om Sölvesborg. Utöver enkelrum, dubbelrum och familjerum har vi möjligheten att erbjuda längre boende i våra lägenheter.

Följ oss på Instagram

SJS-HOTELLEN

Upptäck våra boenden

SJS-Hotellen ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening och driver hotell- och konferens-anläggningar på två platser i Sverige. Gemensamt för dem är att de är vackert belägna i närhet av hav eller sjö.

Hav & Strand

Kom och njut av härliga bad och sköna dagar på stranden, god mat och gemytligt kvällsliv. Det finns även goda möjligheter till sport, motion och mysiga utflykter. Hotell Hälleviks Havsbad är sommarens semesterparadis för hela familjen. Vid vackert väder har vi vår populära glasskiosk på stranden öppen.

Padel & tennis

Hälleviks Havsbad är en plats där vi älskar racketsport !
 Med 4 tennisbanor (grus)  och 1 padelbana är vi en komplett anläggning för er som gillar racketsport lika mycket som vi gör.
 
Bokning:
Bokning och betalning av tennis- o padelbana sker via appen MATCHi som du enkelt laddar ner på Appstore eller Google Play. Sök sen på Hälleviks Havsbad så kommer du rätt.
 
 
I vår courtside vid banorna finns kylda drycker, lindor och snacks att köpa. Här hyr ni också padelracket och köper padel- och tennisbollar.
Passa även på att träna en stund på vårt fina utegym.
 
Lycka till med spelet!

Elbilsladdare

Vi har 4 st uttag (22 kW/Type 2) för laddare till elbil. Uttagen administreras av Assemblin. Platserna är inte bokningsbara, utan erbjuds i mån av tillgång och debiteras per kWh. För användning laddar man ner Assemblin appen från Google play eller Apple appstore. (Mer info finns på laddstolparna).