Om oss

Hällevik är ett gammalt fiskeläge där byborna har värnat om att behålla den gamla charmen. Fiskestugorna är väl underhållna, gatorna är trånga och husen ”kelar” med varandra. Man röker fisk på alved och enris och bybornas båtar ligger vid de gamla kåsarna.

I Hällevik är det lätt att trivas, här finns ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter. Besök hantverksbodarna nere vid hamnen och det charmfulla fiskemuseet, det är som en upptäcktsfärd i en stor sjöbod. Här kan man se föremål från fiskarbefolkningens liv såsom möbler, redskap, fotografier och vrakgods. Ej att glömma är de två rökerierna som erbjuder färsk och nyrökt fisk, både att ta med eller förtära på plats. Vill man bada så finns det både den fina barnvänliga sandstranden som sträcker ut sig precis nedanför Hälleviks Havsbad eller så kan man besöka Hälleviksbadet, en anläggning med tempererade utomhusbassänger. Vill man variera strandlivet så kan man bege sig till naturvårdsreservatet Stibyberget, Här finns utmärkta vandringsleder med variation mellan äng och bokskog. För den sportintresserade så kan man följa Mjällby AIF, ett lag i allsvenskan, när de spelar på hemmaplan för det är nämligen på Strandvallen i Hällevik. Under kvällstid i Hällevik är en skön promenad i hamnen att rekommendera eller besöka de olika matställena som finns och som även erbjuder musikunderhållning flera kvällar i veckan.

I Hällevik finns något för alla!

Hälleviks Havsbad ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening som driver hotell, stugbyar och konferens-anläggningar på tre platser runtom i Sverige. Gemensamt för alla är att ett rogivande vattendrag (hav eller sjö) finns precis intill!

Strax söder om Vimmerby i Småland finns Fredensborgs Herrgård »

 

Läs mer om SJS-hotellen här