Sevärdheter

Här nedan presenteras ett axplock av vad man kan göra och se i Hällevik. För att se vad som händer övrigt i Sölvesborgs kommun så gå gärna in på Sölvesborgs turistbyrås hemsida, eller läs Visit Blekinges broschyr.

Fiskemuseum
Hälleviks Fiskemuseum är uppbyggt av och drivs av Hembygds- och studieföreningen Facklan. Bygdens befolkning visar sin egen historia. Att komma in i museet är som att gå på upptäcktsfärd i en stor sjöbod. I början av 1970-talet började man samla in föremål ur fiskarbefolkningens liv såsom möbler, t.ex. kommoden i hörnet och amerikaklockan på väggen, gamla redskap, fotografier, sjökort och vrakgods.

Rökerier I Hällevik finns två stycken kända och välrenommerade fiskerökerier. Hennings Rökeri som ligger vid hamnplanen och Hälleviks Laxrökeri som ligger lite längre bort på väg mot den västra delen av Hällevik. Båda erbjuder färsk och rökt fisk, att ta med eller att förtära på plats.

Strandvägen
Vid hamnplan och längs med strandvägen finns flera olika hantverksbodar och ett litet galleri med försäljning av bland annat souvenirer, tavlor och målningar, presenter, glas och vykort.

Hälleviksbadet
Tempererade utomhusbassänger. Det finns en stor bassäng (50 x 17,5 m), en mellanbassäng samt en plaskbassäng. Förutom bad så finns stora grönytor, lekplats, minigolf, beachvolley, café, matservering, kiosk och glassbar.

Hanö
Från det närbelägna fiskeläget Nogersund (ca 2 km från Hällevik) går det dagligen flera färjeturer till ön Hanö. Överfarten tar cirka 30 minuter. På Hanö kan man titta på Hanö fyr och besöka den Engelska kyrkogården. I receptionen finner Ni tidtabell samt information om Hanö. Vi gör gärna i ordning en fikakorg att ta med om Ni beställer dagen innan.

Stiby
Vacker bokskog finner Ni i naturreservatet Stiby. Området erbjuder flera promenadstigar och vandringsleder. Från Stiby backe har Ni en fin utsikt över hela Listerlandet.