Här nedan presenteras ett axplock av vad man kan göra och se i Hällevik. För att se vad som händer övrigt i Sölvesborgs kommun så gå gärna in på Sölvesborgs turistbyrås hemsida, eller läs Visit Blekinges broschyr.

Fiskemuseum
Hälleviks Fiskemuseum är uppbyggt av och drivs av Hembygds- och studieföreningen Facklan. Bygdens befolkning visar sin egen historia. Att komma in i museet är som att gå på upptäcktsfärd i en stor sjöbod. I början av 1970-talet började man samla in föremål ur fiskarbefolkningens liv såsom möbler, t.ex. kommoden i hörnet och amerikaklockan på väggen, gamla redskap, fotografier, sjökort och vrakgods.

Rökerier I Hällevik finns två stycken kända och välrenommerade fiskerökerier. Hennings Rökeri som ligger vid hamnplanen och Hälleviks Laxrökeri som ligger lite längre bort på väg mot den västra delen av Hällevik. Båda erbjuder färsk och rökt fisk, att ta med eller att förtära på plats.

Strandvägen
Vid hamnplan och längs med strandvägen finns flera olika hantverksbodar och ett litet galleri med försäljning av bland annat souvenirer, tavlor och målningar, presenter, glas och vykort.

Hälleviksbadet
Tempererade utomhusbassänger. Det finns en stor bassäng (50 x 17,5 m), en mellanbassäng samt en plaskbassäng. Förutom bad så finns stora grönytor, lekplats, minigolf, beachvolley, café, matservering, kiosk och glassbar.

Hanö
Från det närbelägna fiskeläget Nogersund (ca 2 km från Hällevik) går det dagligen flera färjeturer till ön Hanö. Överfarten tar cirka 30 minuter. På Hanö kan man titta på Hanö fyr och besöka den Engelska kyrkogården. I receptionen finner Ni tidtabell samt information om Hanö. Vi gör gärna i ordning en fikakorg att ta med om Ni beställer dagen innan.

Stiby
Vacker bokskog finner Ni i naturreservatet Stiby. Området erbjuder flera promenadstigar och vandringsleder. Från Stiby backe har Ni en fin utsikt över hela Listerlandet.

Hav & Strand

Kom och njut av härliga bad och sköna dagar på stranden, god mat och gemytligt kvällsliv. Det finns även goda möjligheter till sport, motion och mysiga utflykter. Hotell Hälleviks Havsbad är sommarens semesterparadis för hela familjen. Vid vackert väder har vi vår populära glasskiosk på stranden öppen.

Padel & tennis

Hälleviks Havsbad är en plats där vi älskar bollsport och nu har vi utökat
verksamheten med en helt ny padelbana på vårt racketområde. Med både tennis och padel blir vi nu en mer komplett anläggning för er som gillar bollsport lika mycket som vi gör.
 
Bokning:
Bokning av padelbana sker via appen MATCHi som du enkelt laddar ner på Appstore eller Google Play. Sök sen på Hälleviks Havsbad så kommer du rätt.
 
Pris:
300 kr/ timme maj-september
450kr/ 1,5 tim
 
I vår nya courtside vid padelbanan finns kylda drycker, lindor och snacks att köpa. Här hyr ni också padelracket och köper padel- och tennisbollar.
 
Lycka till med spelet.

Elbilsladdare

Vi har 4 st uttag (11 kW/Type 2) för laddare till elbil. Uttagen administreras av EpSpot. Platserna är inte bokningsbara, utan erbjuds i mån av tillgång och debiteras per kWh. För användning laddar man ner EpSpot appen från Google play eller Apple appstore. (Mer info finns på laddstolparna).

Karta för EpSpots laddplatser finns här https://power.epspot.com/map.